Црногорски скијаши / - Фото: ЦОК
19/03/2022 u 19:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вукмировић и Грбовић на Зимском европском олимпијском фестивалу у Финској

Фински град Вукати од 20. до 25. марта биће домаћини Зимског европског олимпиjског фестивала младих (ЕЈОФ), на коjем ће наступити и црногорска делегациjа, саопштено jе из Црногорског олимпиjског комиетета

Црну Гору ће представљати двоjица спортиста – Александар Грбовић и Владимир Вукмировић.

Грбовић ће се такмичити у реи крос кантри дисциплине: десет километара слободним стилом, 7,5 класичним стилом и у спринту, док ће Владимир Вукмировић возити паралелни слалом и слалом.

Црногорску спортску делегациjу чиниће и Марина Косић (Шефица мисиjе/тренер) и Горан Грбовић (тренер).

- Очекуjе се да цће у Вукатиjу бити око 2.000 чланова тимова из 47 европских националних олимпиjских комитета, коjи ће наступити у девет спортских дисциплина. Вукати ће бити домаћин такмичења у алпском скиjању, док ће домаћин за нордиjске дисциплине бити Лахти - саопштено jе из ЦОК-а.

Наводи се да ЕYОФ представља водећи мултиспортски догађаj, креиран за промоциjу наjбољих младих спортиста Европе, узраста између 14 и 18 година.

Постоjи љетње и зимско издање такмичења, коjе се одржава у двогодишњим циклусима.

- ЕЈОФ jе догађаj коjи промовише спорт и физичку активност и инспирише младе да се баве спортом. Пратећи олимпиjске принципе, његуjе дух приjатељства, фер-плеjа и толеранциjе. Поред основног циља коjи има – промоциjе наjбољих младих спортиста и спорта уопште, ЕYОФ jе, такође, одлична прилика за стотине младих волонтера да стекну искуство у организациjи великог догађаjа, развиjу своjе радне вjештине и упознаjу људе из других европских земаља - саопштено jе из ЦОК-а.

На зимским изданjима ЕЈОФ-а, Црна Гора учествуjе од 2009. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:33