Basket 3x3 / - FOTO: DRUšTVENE MREžE
27/07/2022 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za vikend 3x3 basket turnir u Pljevljima

Šesta 3x3 Montenegro sezona otvorena je turnirom u Golubovcima, a ovog vikenda basketaši se sele na sjever Crne Gore

U petak i subotu, 29. i 30. jula, u Pljevljima se nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom - turnir „Baci drogu u koš“ će se održati 14. put, a treću godinu zaredom u saradnji sa 3x3 Montenegro organizacijom.

- Četrnaesti po redu noćni turnir u basketu „Baci drogu u koš“ okuplja veliki broj sportskih ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najmlađe takmičare i takmičarke u šutiranju trojki i slobodnih bacanja, što predstavlja veliki podstrek za razvoj sporta, posebno košarke. Turnir u basketu je tradicionalan, počev od nekadašnjeg prvomajskog turnira na gradskom stadionu, a sada se već održava na najvišem organizacionom nivou, što dokazuje i saradnja sa 3x3 Montenegro koju ostvarujemo uspješno već tri godine za redom. Pozivamo sve zainteresovane ekipe da se prijave u što većem broju, i građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj - kazala je Emina Salihović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Prvog dana, u petak, na programu je turnir za djevojke, takmičenja u šutiranju trojki za dječake i djevojke do 17 godina, i šutiranje slobodnih bacanja u konkurenciji mlađih od 14 godina.

U subotu glavni događaj – seniorski turnir za kojim vlada veliko interesovanje. Na adresu organizatora je stiglo više od 20 prijava, pa će se, kao i na premijeri sezone u Golubovcima, igrati kvalifikacije.

- Uvijek se radujemo povratku u Pljevlja, gdje 3x3 turnir tradicionalno okupi najveći broj fanova svih uzrasta. Vjerujemo da će tako biti i ove godine i jedva čekamo da u posebnom ambijentu nastavimo sa vrelim basket ljetom - poručili su iz 3x3 Montenegro organizacije.

Turnir, čiji je nagradni fond 1000 eura, kao i prošle godine, održaće se na Trgu Đorđa Peruničića, oba dana sa početkom u 16h.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BASKET3X3PLJEVLJA
27. april 2024 03:37