Жабљачани испратили Јелену и Александра на ОИ / - В.Ш.
01/02/2022 u 10:29 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Жабљачани испратили своје скијаше на зимске ОИ у Кину: Јелена и Александар за понос и историју

Младим жабљачким спортистима уприличен је прикладан испраћај који им је приредио предсједник општине Веселин Вукићевић са сарадницима

На предстојећим зимским Олимпијским играма које се одржавају у Кини Црну Гору ће представљати троје спортиста. Осим Пљевљака Елдара Салиховића у алпском скијању на највећој спортској смотри на планети биће и двоје Жабљачана, алпска скијашица Јелена Вујичић и нордијац Александар Грбовић.

image

Јелена Вујичић и Александар Грбовић

- В.Ш.

Тим поводом младим жабљачким спортистима уприличен је прикладан испраћај који им је приредио предсједник општине Веселин Вукићевић са сарадницима.

image

Жабљачани испратили Јелену и Александра на ОИ

- В.Ш.

- У име свих грађана Жабљака желим да икажеш задовољство што из нашег малог града имамо двоје спортиста који ће бити учесници најпрестижнијег такмичења на планети. Ово шаље поруку свој дјеци, не само нашег града, већ и цијеле Црне Горе да се до великих резултата а у овом случају до највећих висина стиже напорним радом, као што то раде наши Јелена и Александар - нагласио је предсједник општине Жабљак.

image

Жабљачани испратили Јелену и Александра на ОИ

- В.Ш.

Алпској скијашици Јелени Вујичић, иако је напунила тек 21 годину, скорији одлазак у Кину, биће друго учешће на највећој смотри спортиста на планети.

- Као седамнаестогодишњакиња била сам већ на ОИ које су прије четири године одржане у Кореји. Могу да кажем да је еуфорија и оно једва-чекање како ће све протећи једнако као и први пут. Ипак сада боље знам шта ме све очекује, знам с ким ћу ићи, с ким скијати и борити се на стази.-саопштила нам је Јелена.

 Што се тиче очекивања, наглашава, скијање је непредвив спорт, гдје скијаш има свега један минут и педесетак секунди да се представи.

- И то што урадите у том кратком времену , то је то.  Ипак, што могу сада рећи и гарантовати је да ћу у датом тренутку пружити максимум, дати све од себе да свој град и своју државу представим на најбољи могући начин.-поручила је алпска скијашица Јелена Вујичић.

image

Жабљачани испратили Јелену и Александра на ОИ

- В.Ш.

Са истим циљем на ОИ креће и нордијац, деветнаестогодишњи Александар Грбовић. 

-Очекујем добру борбу, иако  свјестан да ћу се такмичити  са свјетском елитом. Биће ми то свакако огромно и драгоцјено искуство за даљу каријеру.  Збиља трудим се да ми то буде императив, да уживам на стази са најбољим  нордијцима на планети. Наравно да ћу дати све од себе да представим Црну Гору и свој град у најбољем могућем свијетлу.-поручио је Александар Грбовић.

Ријечи захвалности и жељама за што већим успјехом Јелени и Александру упутили су и Видоје Томчић у име Скупштине општине, Слађана Кнежевић у име Секретаријата за друштвене дјелатности и директорица локалне ТО Вања Шароивћ-Кргоивћ у име туристичких посленика Жабљак.

Овом приликом младим жабљачким спортистима уручени су поклони и новчана подршка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:33