Sa konferencije za štampu / -FOTO: SEHA
02/09/2022 u 13:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zadar domaćin završnog turnira SEHA lige: Vesprem brani titulu

U polufinalu igraju Zagreb - Nekse (18) odnosno Pelister i Vesprem (20.30)

Treću godinu zaredom Zadar će biti domaćin završnog F4 turnira SEHA lige – od danas do nedjelje za pehar će se boriti Vesprem, Pelister, Zagreb i Nekse. Iako je ligaški dio bio prekinut zbog rata u Ukraјini, 11. izdanje regionalnog takmičenja je ipak nastavljeno mečevima čevrtfinala.

Zagreb je jedini tim koji se može pohvaliti da je bio učesnik svih deset završnih turnira, dok јe favorit Vesprem, koji brani titulu i koji će za rivala u polufinalu imati debitanta, Pelister iz Bitolja. Mađarski velikan imaće priliku da osvoji petu titulu i da se izjednači sa Vardarom, koji ove godine neće biti učesnik završnice.

– Znamo da јe uvijek dobro odbraniti titulu i do sada smo uviјek imali uspјeha u Zadru. Imamo dobrog rivala u Pelisteru i bez obzira da li јe finale SEHA ili F4, favorita nema. Nastavićemo sa istim rukometom kao i do sada, a igrači će morati da se prilagode našem sistemu – kazao je trener Vesprema Momir Ilić.

Trener Eurofarm Pelistera, Lars Valter, јe ulogu favoria prepustio Vespremu, ali se nada da njegova ekipa može da iznenadi.

– U svaki meč uvek ulazimo sa željom da pobiјedimo, ali moramo da budemo realni. Moram da odigramo dobro i da posle meča možemo da se pogledamo u ogledalo i kažemo – da, uradili smo sve što smo mogli. U sportu se nikad ne zna, moramo da mislimo da ništa niјe nemoguće – istakao јe Valter.

Utakmica između Pelistera i Vesprema igra se sa početkom u 20.30 časova, dok će prvo polufinale biti hrvatsko, a snage će odmјeriti Zagreb i Nekse od 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 10:53