Izložbu posjetilo preko 2.500 djece / -FOTO: COK
01/03/2024 u 12:29 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zatvorena izložba "EKO olimpijsko putovanje"

Na izložbi u galeriji Radio televizije Crne Gore predstavljen svojevrsni prikaz istorije crnogorskog olimpijskog puta – od 2008. godine i Pekinga, do 2021. godine i Tokija

 

Izložba EKO Olimpijsko putovanje, koja je od 26. januara postavljena u galeriji Radio Televizije Crne Gore, a na kojoj je predstavljen svojevrsni prikaz istorije crnogorskog olimpijskog puta – od 2008. godine i Pekinga, do 2021. godine i Tokija – zatvorena je danas.

U prethodnih 30-ak dana izložbu je, u organizovanim dolascima, posjetilo 2.500 djece iz gotovo svih vrtića i predškoslkih ustanova sa teritorije Podgrice, učenici nekoliko osnovnih škola i nekoliko klubova sa mlađim kategorijama, kulturni centri – ukupno 28 različitih ustanova imalo je zakazane posjete.

Obilazak je podrazumijevao polučasovnu turu sa kratkim predavanjem o olimpizmu i značaju fer-pleja, kao i priče o olimpijskim timovima Crne Gore.

Olimpizam i olimpijski duh bili su potom i važna tema na časovima, tako da su djevojčice i dječaci na taj način mogli da shvate značaj bavljenja sportom i da se, nadamo se, bar na kratko poistovjete sa svojim sportskim idolima – našim velikim sportistima.

Najmlađima, koji su se priključili Eko olimpijskom putovanju, COK je poklonio Olimpijsku bojanku.

Izvršni direktor Jugopetrola Vasilis Panagopoulos, istakao je da su ponosni što su bili dio izuzetne olimpijske priče kroz muzejsku postavu istorijskih dostignuća naših sportista.

-EKO Olimpijska izložba je dragocjen resurs za obrazovanje naših mladjih generacija, razvijanje sportskog duha i promociju olimpijskih vrijednosti. Radujemo se predstojećim projektima u saradnji sa Olimpijskim komitetom, a našim sportistima želimo zdravlja I puno uspjeha tokom kvalifikacija i na Olimpijskim igrama u Parizu, rekao je Vasilis Panagopoulos.

Posjetioci su mogli na izložbi da vide olimpijske eksponate, poput baklji, simbola olimpizma i olimpijskog pokreta, sa Ljetnjih i Zimskih Igara, fotografije olimpijskih timova Crne Gore, kao i istorijsku srebrnu medalju iz Londona 2012. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:14