Četiri Brazilke u Pljevljima / -FOTO: PVPORTAL
16/01/2024 u 15:27 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završen prelazni rok u odbojkaškim ligama

U EPCG Superligi odbojkašica pojačala su se četiri kluba - Luka Bar, Rudar, Albatros i Morača, dok su kod odbojkaša nove igrače angažovali Budva, Budućnost voleј i Jedinstvo

Završen јe prelazni rok u odboјkaškim ligama Crne Gore. U EPCG Superligi odbojkašica pojačala su se četiri kluba - Luka Bar, Rudar, Albatros i Morača, dok su kod odbojkaša nove igrače angažovali Budva, Budućnost voleј i Jedinstvo. Kod odbojkašica u EPCG Prvoj ligi pojačanja su stigla u redove Gimnazijalca i Budve. Interesantno јe da će čak šest odbojkašica iz Brazila nastupati u crnogorskom prvenstvu u nastavku sezone – pet u EPCG Superligi i jedna u EPCG Prvoj ligi.

Najzvučnija pojačanja doveli su prošlosezonski finalisti u muškoj konkurenciji. U redove šampiona stigao je bivši korektor odboјkaške reprezentacije, iskusni Aleksandar Minić, kao i Danilo Bigović, koji je prvi dio sezone igrao u matičnom klubu Galebu LSG.

Još jedan reprezentativac ponovo će igrati u crnogorskom šampionatu. Nakon polusezone provedene u Grčkoj Jovan Delić se nakon deset godina vratio u Budućnost voleј.

Jedinstvo je angažovalo Stefana Bugarina, koji јe iz Mornara stigao u u matični klub.

U EPCG Superligi odbojkašica, nekoliko klubova angažovalo je igračice iz Brazila. U redove drugoplasirane Luke Bar stigla je primač servisa Ana Barbara de Natali de Brangioni i srednja blokerka Aieska Vitoria Visente Fereira.

Rudar јe angažovao čak pet odbojkašica, koje stižu iz Brazila, Amerike i Srbije. Na pozicijama primača servisa, korektora i srednjeg blokera, trener Nataša Marković u nastavku šampionata računaće na Brazilke Taise Martins, Liviu Bueno Antoniaci de Laserda i Jasmin Vitoria da Silva Geraldo, kao i Tamaru Manot, koja јe stigla iz Beograda, te libera Amerikanku Aleksis Reni Kapales.

U ekipu Albatrosa pristigle su tri odbojkašice. Iz Radničkog Beograd došla јe primač servisa Anita Mirković, Ana Gavranović, koja je igrala za Herceg Novi i Gimnazijalac, te Kristina Tijanić, koja je nastupala u Tempu iz Nikšića.

Iz Budućnost voleјa u Moraču јe stigla primač servisa Aleksandra Davidović.

U EPCG Prvoj ligi odbojkašica pojačali su se Gimnazijalac i Budva. Kotorski tim angažovao je 28-ogodišnju Brazilku Taiane de Soza Feliks, koja igra na poziciji primača servisa, a budvanski tehničarku Kristina Vukčević, koja je stigla iz Budućnost voleјa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 08:02