Maks Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/GREG NASH
17/05/2023 u 14:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog poplava otkazana trka Formule 1 u Imoli

Najmanje tri osobe su poginule, a hiljade su evakuisane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romanja

Velika nagrada Emilije Romanja u Imoli neće se održati ovog vikenda zbog ekstremnih vremenskih prilika u sjevernoj italijanskoj regiji, objavili su organizatori.

- Donešena je odluka o otkazivanju utrke jer nije moguće sigurno organizovati događaj za naše navijače, timove i naše osoblje i to je ispravna i odgovorna stvar s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze mjesta i gradovi u regiji - saopštili su organizatori.

- Ne bi bilo u redu vršiti dodatni pritisak na lokalne vlasti i hitne službe u ovom teškom trenutku... Takođe želimo odati priznanje radu hitnih službi koje čine sve što mogu kako bi pomogle.

Ranije je italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini pozvao da se odloži trka u Imoli zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sjevernoj Italiji.

Najmanje tri osobe su poginule, a hiljade su evakuisane iz svojih domova u razornim poplavama koje su pogodile regiju Emilia Romanja.

Trka u Imoli šesta je etapa sezone, a slijede je VN Monaka i VN Španije sljedeća dva vikenda.

Red Bull je do sada pobijedio u svakoj trci, a dvostruki svjetski prvak Maks Ferstapen ima 14 bodova više od ekipnog kolege Serhija Peresa.

Osoblje Formule 1 je zamoljeno da napusti stazu u utorak zbog straha od poplava jer je nivo vode u rijeci Santerno, koja teče uz stazu porasla.

Bolidi bi trebali stići na stazu tek u petak, ali dio osoblja je već stigao jer treba da postave garaže.

Italijanska agencija za civilnu zaštitu u ponedjeljak je izdala crveno upozorenje za vremenske uslove za sjevernu regiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:40