Детаљ са меча Црне Горе и Данске у Подгорици / - фото: РСЦГ
06/05/2021 u 18:39 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Олимпијски и свјетски првак чека црногорске рукометаше

Рукометаши Црне Горе ћа на Европском првенству у Мађарскоj и Словачкоj, наредне године, играти у групи А у Дебрецину са Словениjом, Данском и Сjеверном Македониjом.

Рукометаши Црне Горе ћа на Европском првенству у Мађарскоj и Словачкоj, наредне године, играти у групи А у Дебрецину са Словениjом, Данском и Сjеверном Македониjом. Најзучнији ривал је свjетски и олимпиjски шампион, Данска, за коју су изабраници Зорана Рогановића нашли лијек у априлу 2019. године у Подгорици. Словениjа jе на прошлогодишњем Еуру била четврта, а Македонија 15. Пласман у главну рунду избориће по двиjе првопласиране селекциjе из групе. Будимпшета ће угостити репрезентације из Б групе (Португал, Мађарска, Исланд, Холандиjа). У Сегедину ће се играти група Ц, гдје су: Хрватска, Србиjа, Француска и Украjина. Њемачка, Аустриjа, Бjелорусиjа и Пољска ће наступити у Д групи у Братислави, гдје ће се играти и Е група у којој су Шпаниjа, Шведска, Чешка, Босна и Херцеговина. У Кошицама ће се надметати Норвешка, Русиjа, Словачка и Литваниjа.

У главноj рунди биће формиране двиjе групе – у групи 1 ће бити селекциjе из група А, Б и Ц, док ће по двиjе првопласиране селекциjа из група Д, Е и Ф формирати групу 2.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:13