Мојковчани прославили титулу / - М. Нововић
26/05/2021 u 12:02 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рукометаши Мојковца изборили статус прволигаша

Тренер Анђелко Аџић каже да је туитула прослављена на традиционалан спортски начин, уз задовољство што се Мојковац, који је раније играо важну улогу не само у Црној Гори кад је у питању рукомет, на велику сцену

Од наредне сезоне поново ће се у Мојковцу играти прволигашки рукомет. Разлог је улазак РК Брсково у елиту најбољих, након што су у Другој лиги славили и показали да су са правом најбољи. Тренер Анђелко Аџић каже да је туитула прослављена на традиционалан спортски начин, уз задовољство што се Брсково, који је раније играо важну улогу не само у Црној Гори кад је у питању рукомет, на велику сцену.

-Играли смо одлично, и остварили велики успјех освајањем првог мјеста. Иако нијесмо имали високе амбиције прије почетка првенства, одиграли смо на правом нивоу. Договор са агилном управом на чијем је челу Радоје Кљајевић је био да се диже ниво мојковачког рукомета корак по корак. И да поред сениора велику пажњу посветимо раду са млађим категоријама. У томе смо у потпуности успјели.

Додаје Аџић, који је са браћом Александром и Андријом, поникао у Мојковцу а касније бранио боје више иниостраних клубова. Између осталог сва тројица су играла за Црвену Звезду.

-Своје искуство и знање покушавам да пренесем на играче. Имамо одличан спој искуства и младости. Функционисали смо као једна породице. Обрадовали смо наше навијаче, јер је Мојковац увијек био град рукомета-каже Аџић, додајући да су од искуснијих играча највећи терет поднијели Сошић, Ракочевић, Савиљ, Кљајевић а млађих Дуловић, Илић, Божовић, голман Медојевић...

Прије три дана челници Мојковца, заједно са тренером Аџићем, као и играчима Ракочевићем и Савићем, имали су разговор са предсједником Општине Мојковац Ранком Мишнићем.

-Обећао нам је помоћ у границама могућности. Очекујемо помоћ, не само од локалне управе.

На крају Аџић додаје да ће припреме за елитни ранг почети најкасније првог дана августа. И да планирају да врате неколико својих Мојковчана који играју у другим клубовима.

-Бићемо сигурно екипа за респект, и за почетак да будемо стабилан прволигаш. Још само да публици буде дозвољено да прати утакмице, јер ће сала школе,,Вукцан Ђукић'' увијек сигуран сам бити до краја испуњена нашим френетичним навијачима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:57