Данка Ковинић / - Фото: Твитер
10/05/2021 u 21:02 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данка Ковинић на 62. мјесту на ВТА листи

Квалификациона норма за Олимпијске игре jе пласман међу 56 наjбољих на ВТА листи, али из једне земље не могу наступити више од четири играчице, па Данки у корист иде, што се испред ње на листи тренутно налази чак 11 Американки, пет Рускиња и седам Чехиња

Наша најбоља тенисерка Данка Ковинић поправила је пласман за једну позицију и сада се налази на 62. мjесту са 1.270 бодова. Ковинић се након овог напретка на ВТА листи,  налази у зони пласмана на Олимпиjске игре у Jапану.

Квалификациона норма за Олимпијске игре jе пласман међу 56 наjбољих на ВТА листи, али из једне земље не могу наступити више од четири играчице, па Данки у корист иде, што се испред ње на листи тренутно налази чак 11 Американки, пет Рускиња и седам Чехиња.

Међу наjбољих 10 тенисерки свиjета десила се само jедна промjена, Елина Свитолина и Софиjа Кенин замиjениле су позициjу, па jе Свитолина пета, а Кенин шеста тениска свиjета.

На првој позицији је и даље Ешли Барти, друга Наоми Осака, трећа Симона Халеп, а четврта Арина Сабаленка.

У Топ 10 су jош и Бjанка Андреску на позицији седам, Серена Вилиjамс је број осам, Каролина Плишкова на деветоj и Белинда Бенчић на десетоj позициjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:50