Andrea Jeger / - FOTO: DRUšTVENE MREžE
26/06/2022 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivša druga teniserka svijeta priznala da je zlostavljana više od 30 puta

Nekadašnja američka teniserka Andrea Jeger priznala je da je tokom karijere zlostavljana

Andrea sada ima 57 godina i svojevremeno je osvojila 10 turnira prije nego što je u 19. napustila tenis zbog hronične povrede ramena. Podsjetimo, čak sedam puta je išla na operaciju istog.

Na vrhuncu karijere bila je druga igračica svijeta i igrala je finale Rolan Garosa i Vimbldona. Nažalost po nju, oba puta je izgubila od Martine Navratilove.

- Imala sam najmanje 30 incidenata sa jednim određenim članom VTA osoblja. Bili su to fizički pokušaji u svlačionici na početku moje karijere. Ta konkretna radnica imala je veliki problem da drži ruke uz sebe - rekla je Andrea za "Independent", prenosi srpski "Telegraf".

Nekadašnja teniserka je u međuvremenu postala "sestra Andrea" nakon što je pristupila Anglikanskom redu propovjednika, te je priznala da ju je maltretirao i drugi član osoblja VTA

- Išla sam sa njom i njenom djevojkom kolima. Kad smo stigli do mog stana, ispratila me je do vrata i probala je nešto da učini.  Pokušača je da me poljubi. BIlo mi je toliko mučno da sam puzala uz stepenice pokušavajući da ne povratim i da me tata ne vidi.

Jegerova kaže da su joj služili i alkoholna pića posle jednog turnira 1982. godine, ali kada se požalila VTA oni nisu uradili ništa,

- Svaki put kada sam pokušaval da se zauzmem za sebe, oni su mi prijetili da će neko biti povređen. Rekli su da će, ako kažem još jednu riječ o tome, povući stipendiju moje sestre sa Stenforda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:01