Стефанос Циципас / - Фото: Твитер
27/03/2022 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Циципас подигао прашину: Жене имају исто новца као и мушкарци, а играју у два добијена сета

Грчки тенисер Стефанос Циципас сматра да би и тенисерке требало да играју на три дбојена сета на Грен слемовима попут мушких колега

Наградни финд на четири Гренс елма за мушкарце и жене је потпуно изједначен.

- Не желим да направим неку врсту приче од овога. Имате такође и ту ствар о jеднаким наградама. Жене примаjу исто новца колико и мушкарци, иако играjу у два добиjена сета. Постоjе многи научници и статистичари коjи кажу да су жене спремниjе и издржљивиjе од мушкараца. Не знам, можда би онда могле играти такође пет сетова - рекао jе Циципас.

Грк jе додао да му се допада формат на три добиjена сета на Грен Слемовима, али додао да би неко смањење на два дониjело и промjене и свиjету тениса.

- Могли бисмо видjети већу вариjациjу што се тиче Грен Сем првака ако би се играло на два добиjена сета. Стварно вjеруjем у то, било би много различитих првака. Александер Зверев би освоjио Ју-Ес-Опен, jа Ролан Гаррос. Сасвим jе другачиjа психологиjа. Неки искусниjи играчи би се лакше вратили у игру. Када се игра на три добиjена сета, на снази jе другачиjа психологиjа. Таj формат омогућуjе великим играчима, оним искусниjим, да узврате ударац. Међутим, мени се допада таj формат - поручио jе Грк.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:09