Марин Чилић / - Фото: Твитер
05/02/2022 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чилић о Ђоковићу: Онако се односити према њему је катастрофално

Хрватски тенисер Марин Чилић казао је да је однос аустрачијских власти према Новаку Ђоковићу био катастрофалан

Новак је депортован од стране аустралијских власти и није имао прилику да брани титулу на Аустралијан опену.

- Као прво, недопустиво је да се догоди да човјек дође у Аустралију и прође кроз такву калварију. То је морало да се ријеши раније или на бољи начин кад је већ дошао тамо јер није он било ко. Новак је велико име тениса, један од највећих у последњих 10-15 година и због свега што је направио током каријере, тако се односити према њему је збиља катастрофално - рекао је Чилић за "Спортске новости".

Депортација деветоструког шампиона првог Грен слема сезоне и однос према њему као према криминалцу, оставила је ожиљак на бијелом спорту.

- То није било лоше само за њега, него за цијели тенис, али и за саму слику Аустралије и Аустралијског опена. Видјећемо што ће донијети остатак сезоне, каква ће бити правила јер свака држава има неке своје регулативе. Али, сигурно тај почетак сезоне за тенис није био најсјајнији – истакао је Чилић.

На питање колико је то лудило око Ђоковића утицало на остале тенисере, Хрват каже:

- Мислим да није претјерано, јер свако је дошао у Мелбурн са неким својим циљевима. Наравно, врхунски играчи су били у већем фокусу на прес конференцијама са питањима о Новаку. Али, то је било и доста незгодно коментарисати јер мало ко од нас је имао баш све информације о томе шта се догађало.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:55