Laslo Đere / -FOTO: EPA
04/08/2023 u 21:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đere propustio pet meč lopti i poražen od Tima

Austrijanac kaznio srpskog tenisera

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je meč polufinala protiv Austrijanca Dominika Tima sa 1:2 po setovima  7:6 (7-3), 5:7, 6:7 (8-10) u Kicbilu.

Laslo je prvi set krenuo sjajno i bio je u egalu sa protivnikom sve do taj-brejka, kada je Laslo odmah na početku napravio mini-brejk i nakon toga poveo sa 6:2 a zatim na svoj servis bio siguran i prvi set završio u svoju korist.

U drugom setu ponovo smo vidjeli egal borbu, sjajni forhendi i bekendi sa obe strane.

Publika je imala priliku da gleda i onog “starog” Dominika Tima,

Laslo je u drugom setu bio siguran na svoj servis čak je i imao brejk lopte, ali je ipak posustao kada je bilo najpotrebnije pri rezultatu 6:5 za Austrijanca i Tim je uspio da uzme brejk ujedno i set srpskom teniseru i tako produži agoniju.

U trećem setu viđena je “rovovsku” bitka bez mnogo prilika za brejk, ali je Laslo imao dvije brejk-lopte pri rezultatu 2:1 i tako je imao priliku da meč privede kraju, ali nije uspeo da ih iskoristi.

Zatim su obojica tenisera bili sigurna na svoj servis do rezultata 6:5 za Đerea,Tim je servirao-imao je Đere tri brejk ujedno i meč lopte, ali nijednu priliku nije uspeo da iskoristi i ušlo se u taj brejk trećeg seta.

Imao je Laslo meč lopte i u taj-brejku trećeg seta, prva takva je bila pri rezultatu 6:5 pri servisu Tima, odmah nakon toga dobio je novu ovoga puta na svoj servis.

Ni tu šansu nije uspio da iskoristi, potom je Tim imao svoju prvu meč loptu pri rezultatu 8:7 na servisu Đerea, ali je Đere nakon dobrih napada iz forhenda uspio da osvoji poen i produži agoniju.

Kako to obično i biva kazna je došla pri rezultatu 9:8 za Tima kada je Laslo ispustio svoj servis, a Tim fantastičnim Bekendom dobio meč. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:34