Дилан Алкот / - EPA-EFE/BOB MARTIN EPA-EFE/BOB MARTIN
09/11/2021 u 16:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дилан Алкот завршава каријеру након Аустралијан опена

Он jе у досадашњоj кариjери освоjио 15 гренд слем титула у синглу, и осам у дублу, а у своjоj категориjи налази се на првом мјесту светске ранг листе

Аустралиjски тенисер у колицима Дилан Алкот саопштио jе да ће после такмичења на Аустралиjан опену у jануару наредне године завршити кариjеру.

Он jе у досадашњоj кариjери освоjио 15 гренд слем титула у синглу, и осам у дублу, а у своjоj категориjи налази се на првом мјесту светске ранг листе.

Алкот jе ове године освоjио сва четири календарска гренд слем турнира, а успио jе да дође и до златне медаље на Параолимпиjским играма у Токиjу.

– Отворено првенство Аустралиjе jе промијенило моj живот. Нема бољег начина да завршим кариjеру него у мом родном граду, пред великим броjем гледалаца, након године коjу сам имао, биће невјероватно – казао је Алкот.

Алкот jе спортску кариjеру почео у кошаркашкоj репрезентациjи, са коjом jе 2008. године освоjио злато на Параолимпиjским играма у Пекингу, док jе четири године касниjе у Лондону са селекциjом дошао до сребра.

Тениску кариjеру почео jе 2014. године, а двије године касниjе освоjио jе злато на Играма у Риjу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:57