Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
12/01/2022 u 06:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић неће бити депортован данас

Адвокати Новака Ђоковића су недавно поднијели обимну документацију за коју тврде да је релевантна за могуће отказивање визе првог рекета свијета

Новак Ђоковић је и даље "тема број 1" свјетске јавности, јер му пријети депортација из Аустралије, поводом чега су изнова реаговали његови адвокати.

Подсјетимо, Ђоковић је, желећи да освоји Аустралијан опен 2022, допутовао у Аустралију, али му је на аеродрому поништена виза, био је потом заточен пет дана у имиграционом хотелу јер се чекао исход судског процеса о започетом процесу депортације, а иако је најбољи тенисер свијета успио да на Савезном суду у Мелбурну избори поништење "одлуке о отказивању визе", драма се наставила.

А наставила се јер министар за имиграције у Влади Аустралије, по важећем закону има дискреционо право да сам, и поред поменуте одлуке суда, одузме Ђоковићу визу и удаљи га из државе. Тим повом су реаговали Новакови правни заступници.

image

Новаков ПЦР тест

- FCFCOA

Отприлике у исто вријеме када се Ђоковић обратио свијету поводом бројних вијести о томе да ли је или није заражен новим корона вирусом био у јавности (признао је да јесте, назвавши то грешком), његови адвокати нису сједели скрштених руку.

Како је сазнао Крис О'Киф, политични новинар "9News" из Аустралије, а објаво је то као "ударну вијест" и на друштвеним мрежама - у току данашњег дана, 12. јануара, министар неће донијети одлуку о Ђоковићевој визи.

То је О'Киф поткријепио сљедећом изјавом из кабинета министра за имиграције:

- Адвокати Новака Ђоковића су недавно поднијели обимну документацију за коју тврде да је релевантна за могуће отказивање визе Ђоковића. Ово ће утицати на вријеме доношења (министрове) одлуке.

(Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:14