Đoković šampion / EPA-EFE-YOAN VALAT
05/11/2023 u 16:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković sedmi put slavio u Parizu i osvojio 40. masters titulu

Najbolji teniser svijeta nadigrao Bugarina Grigora Dimitrova

Sedmi put Novaк Đoković krunisan je u Parizu - najbolji teniser svijeta u finalu je odigrao najbolji meč na turniru i savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3 za sat i 38 minuta i osvojio jubilarnu 40. masters titulu, a ukupno 97. u karijeri.

Za razliku od mečeva protiv Talona Grikspora, Holgera Runea i Andreja Rubljova u kojima se mučio, ali je uspio da pronađe način da trijumfuje protiv Dimitrova je Novak kontrolisao meč i svi udarci su ga veoma dobro služili, a posebno servis.

U prvom setu Novak je napravio brejk u sedmom gemu koji mu je bio dovoljan da ga riješi u svoju korist, da bi u drugom do brejka stigao u petom gemu, potom i u devetom i 12. put dobio Dimitrova u 13. međusobnom duelu. 

- Jedna od najznačajnijih pobjeda. Bio sam tri meča na rubu poraza. Bliži porazu nego pobjedi prije ovog današnjeg. Tim više ovaj trijumf i trofej u Parizu znači više. Zahvalio bih se svom timu što je bio uz mene. Oni znaju šta smo prošli ovih dana. Ogromni izazovi. Na taj način pobjeda je još slađa - kazao je Đoković. 

Za potvrdu da mu nema premca. Novak Đoković nastavlja zlatnim slovima da ispisuje stranice teniske istorije. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 13:48