Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
12/01/2022 u 06:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић: Свјесно сам отишао на интервју заражен

Хтио бих да се обратим поводом погрешне информације која се у континуитету изности у вези са мојим активностима и појављивањима у децембру, а у вези са мојим позитивним ПЦР ковид тест резултатом, каже први рекет свијета

Новак Ђоковић је још једном уздрмао читав свијет, овога пута обраћањем на тему доласка на Аустралијан опен, ПЦР позитивног теста и грешке приликом попуњавања формулара за улазак у Аустралију.

Најбољи тенисер је тим поводом свијету поручио сљедеће; инегрално обраћање:

"Хтио бих да се обратим поводом погрешне информације која се у континуитету изности у вези са мојим активностима и појављивањима у децембру, а у вези са мојим позитивним ПЦР ковид тест резултатом.

Ова погрешна информација мора да се коригује, нарочито у интересу ублажавања шире забринутости у заједници у вези са мојим присуством у Аустралији, а и како би се позабавили питањима која су веома штетна и забрињавајућа по моју породицу.

Желим прво да истакнем да сам се веома трудио да осигурам безбједност свих и да се придржавам обавеза везаних за тестирања. 

Присуствовао сам кошаркашкој утакмици у Београду 14. децембра послије које је објављено да је један број људи био позитиван на ковид-19 тестирању.

Иако нисам имао ковид симптоме, урадио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, али због искреног опреза урадио сам и званичан и одобрени ПЦР тест истог тог дана.

Сљедећег дана сам присуствовао тениском догађају у Београду, како бих предао награде дјеци и такође сам урадио брзи антигенски тест прије него што сам на тај догађај отишао. И тада је резултат био негативан. Нисам имао никакве симптоме, осјећао сам се добро и нисам добио обавјештење о позитивном ПЦР тесту све док се поменути догађај није завршио.

image

Новаков ПЦР тест

- FCFCOA

Сљедећег дана, 18. децембра, био сам у мом тениском центру у Београду да испуним давно обећану обавезу према интервјуу за "Екип", уз пратеће фотографисање. Отказао сам све друге догађаје осим тог интервјуа.

Осјетио сам се обавезним да обавим тај интервју, нисам желио ни новинара да изневјерим, али сам се побринуо да будем на физичкој дистанци и све вријеме носим маску, осим када сам фотографисан.

Када сам се вратио кући и размислио о свему, схватио сам да је то била грешка у процјени и прихватам да је требало да одложим ову обавезу.

Што се тиче моје путне декларације, њу је у моје име поднио мој тим за подршку, као што сам то и рекао службеницима за имиграцију по мом доласку (у Мелбурн), и мој агент се искрено извњава због административне грешке у означавању нетачног поља о мом претходном путовању пред долазак у Аустралију.

Ово је била људска грешка, свакако не и намјерна. Ми живимо у изазовним временима глобалне пандемије и овакве грешке понекад могу да се десе. Данас је мој тим предао Влади Аустралије додатне информације да би разјаснио ово питање.

Иако сам сматрао да је важно да се позбавим и разјасним дезинформације, нећу даље коментарисати из највећег поштовања према Влади и властима Аустралије у тренутном процесу.

Увијек је била и остала част играти на Аустралијан опену. Аустралијан опен много воле такмичари, навијачи и цијела заједница, не само у Викторији и Аустралији, већ широм свијета и само бих желио да имам прилику да се такмичим с најбољим свјетским тенисерима и играм пред једном од најбољих публика на свијету", закључио је Новак Ђоковић.

Готово у исто вријеме када се Ноле овако обратио јавности, његови адвокати су повукли потез којим су обезбиједили да, бар данас, 12. дана јануара, Ђоковић не буде депортован из Аустралије.

(Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:02