Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
19/10/2021 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковићу из Аустралије поручују: Вирус не занима на ком сте мјесту и колико Грен слемова имате

Премиjер државе Викториjа у Аустралији, Дан Ендруз, поручио jе да неће бити посебних попуста за невакцинисане спортисте коjи желе да се такмиче у тој земљи

На тај начин Ендруз је послао поруку и најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу да ни за њега неће бити попуста ако буде желио да се такмичи на Аустралијан опену.

- По питању вакцинациjе, одговор jе негативан. Вирус не занима на ком сте мјесту на листи или колико Грен слемова сте освоjили. Потпуно jе ирелевантно. Морате да будете вакцинисани како би сачували себе и све око вас - рекао jе Ендруз.

- Професионални спорт jе део правила коjи се односу на све коjи желе овдје да раде и мораjу сви да буду вакцинисани двоструком дозом. Тако да не вјеруjем да ће невакцинисани тенисер моћи да добиjе визу у овоj земљи, а ако jе и добиjу, морали да буду неколико недјеља у карантину. Не мислим да ће особа за коjу сте ме питали (Ђоковић, п.а.) или било коjи други тенисер, да све не персонализуjемо, или голфер или возач формуле 1, моћи да добиjе визу. Ако гријешим, сигуран сам да би им федерална влада ставила то до знања - додао jе Ендруз.

Аустралијан опен ће се играти од 17. до 30. јануара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:19