Новак Ђоковић / EPA-EFE - Фото: JOHN G. MABANGLO
01/11/2021 u 16:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковићу приоритет врх АТП листе и Дејвис куп

Српски тенисер вјерује да може наредне године да освоји календарски гренд слем

Најбољи тенисер свијета, Новак Ђоковић се враћа у акциjу ове недјеље. Послије скоро два мјесеца и пораза у финалу Ју-Ес опена, Ноле ће изаћи на терен на турниру Мастерс сериjе у Паризу.

Србин у главном граду Француске има прилику да осигура прво место на АТП листи и на краjу године. Уколико успије, Ђоковић би седми пут у кариjери годину завршио као свјетски броj jедан и био би усамљен на „вјечноj листи”. Тренутно дијели прво мјесто по том параметру са Питом Сампрасом.

Много jе сценарија како то може да уради, али jе наjсигурниjи онаj да освоjи титулу и тако направи недостижну разлику у односу на jединог пратиоца Данила Медведева.

Борба за прво мјесто се води између Медведева и мене и реално се налазим у сjаjноj позициjи. Циљ до краjа године jе да останем на првом мјесту АТП листе и да направим добар резултат са Србиjом у Деjвис купу – пренио је „Спорт клуб” изјаву Ђоковића.

Србин се у дворану „Берси” враћа на мјесто успјеха. Чак пет пута jе осваjао титулу у Паризу и апсолутни је рекордер.

Драго ми jе што сам се вратио. Одлично сам тренирао у протеклих неколико недјеља. Волим овдје да играм и то ми даjе довољно самопоуздања да знам да могу далеко да догурам овдје. Jедини проблем би могао да буде недостатак такмичарских мечева. Због тога jе веома важно да добро почнем и да из меча у меч будем све бољи – казао је Ноле.

Пораз у финалу Њуjорка од Данила Медведева коштао је српског тенисера прилике да дође до календарског гренд слема.

Научио сам током свих ових година да се носим са поразима и да из њих учим. Ју-Ес опен може да се гледа као да jе дошао и у наjбољем и у наjгорем тренутку. Наравно да сам разочаран што сам изгубио, али са друге стране осјетио сам подршку и навиjање какво никада нисам добио у Њуjорку. То jе побједа, коjа jе некада много важниjа од оне на терену.

Новак и даље вјеруjе да може да освоjи сва четири наjвећа турнира у jедноj години.

Био сам надомак циља, али ми jе недостаjао jедан корак. Са друге стране, то ми даjе огроман мотив за будућност да тренирам и да схватим шта то jош треба да поправим да бих то урадио – закључио је Ђоковић.

Српски тенисер jе слободан у првом колу турнира у Паризу.

Ривал у другоj рунди биће му бољи из меча Фабио Фоњини – Мартон Фучович.

Против Италиjана Ноле има скор 8:0, а против Мађара 3:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:08