Novak Đoković / - FOTO: EPA/TOLGA AKMEN
13/07/2022 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

El Pais: London daje novu snagu ser Đokoviću

Osvajanje Vimbldona od strane Novaka Đokovića i dalje je centralna tema u svijetu sporta

Tako je ugledni španski list "El Pais" objavio tekst pod naslovom " London daje novu snagu ser Đokoviću" analizirajući njegovu sedmu titulu u Londnonu, a ukupno 21. Gren slem trofej u karijeri.

- Postoje dva razloga zašto je Novak Đoković teniser: jedna je Pit Sampras, a druga je Vimbldon. Takođe tu je i datum, 4. juli 1993. godine - piše ovaj list, a prenois B92.

List konstatuje da je osvajanjem novog pehara u Londonu, Đoković konsolidovao svoju poziciju u borbi za najveći broj slemova u karijeri.

- Prije četiri godine, Ol Ingland Klub mu je dao nadu posle opasne crno-bijele faze, tokom koje je razmišljao i o povlačenju. Osnažio ga je godinu dana kasnije, kada je spasio dvije meč lopte protiv Federera u finalu i sada mu je opet udahnuo vazduh u pluća i katapultirao ga nazad, kada je Novak tražio osvetu. Posle nadrealne epizode u januaru u Australiji, hapšenja i deportacije, pola godine kasnije, opet mu je osmijeh na licu.

Takođe, španski list prenosi zapažanje da je Đoković uspio da u svojoj igri ujednini komponente mnogih drugih igrača i dominira na travi.

- Možda nema moćan servis Borisa Bekera, ili sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića. Niti volej Stefana Edberga ili Džona Mekinroa. Na travi nema boljeg primjera od Federera, i niko još nije uspio da izjednači pet uzastopnih titula Švajcarca i Bjerna Borga. Ipak, Đoković je sve to zajedno. Totalni teniser, ima u sebi kvalitete svih njih i nastavlja da piše istoriju na terenu koji nije prirodan za njega, barem ne kao beton na kom je uvijek bio najbolji - zaključuje se u kolumni "El Paisa".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:13