Ivanišević i Đoković / EPA-EFE - FOTO: EPA-EFE/KELLY DEFINA/POOL
09/03/2023 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanišević: Novak nije odustao od Majamija

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević govorio je o aktuelnim temama vezanim za srpskog asa

Ivanišević je u intervjuu za Sport klub pričao o povremenim glasinama jednog dijela strane javnosti da Novak lažira povrede i "glumi".

- Ne možemo da zaustavimo ljude da govore ovo ili ono, neka svako misli šta hoće, ali smešne su mi one izjave kad kažu: ’Glumio je u meču’. Najbolji teniser na svijetu, pa šta ima da glumi protiv nekog igrača od kojeg bi realno izgubio samo nekoliko gemova. Dobiće ga i ovako i onako - kazao je hrvatski trener.

Novak je prošle nedjelje izgubio od Danila Medvedeva u polufinalu turnira u Dubaiju.

- Protiv Medvedeva mentalno nije bio prisutan, a malo ga je pogodilo i sve što se događalo u vezi sa SAD. Mnogo je poklona dao Medvedevu. Protiv Danila čovjek mora da bude spreman da igra strpljivo, 300 dana ako treba, a Novak je bio nestrpljiv. U onim momentima kada jeste odigrao strpljivije, Medvedev je imao izvanredne odgovore. Ipak je on, po mom mišljenju, najbolji na svijetu posle Novaka u ovom trenutku - rekao je Ivanišević.

Novak neće moći da zaigra u Indijan Velsu jer mu je zabranjen ulazak u SAD, ali, od nastupa u Majamiju se nije odustalo.

- Nije se odustalo. To je njemu u glavi, želi da igra. Ja bih volio da ga puste, bilo bi to dobro i za njega i za tenis, ali nije smak svijeta i ako ga ne puste. Glavno je da ćemo znati brzo, pa da možemo da napravimo plan. Tehnički, ne znam koliko je to najbolje rješenje za pripremu na šljaci, mada je on osvajao Monte Karlo i kada je igrao u Indijan Velsu i Majamiju… Sve zavisi od Novaka – ako je spreman u glavi i ako je u režimu rada fajtera, kao u Australiji, onda je sve moguće - dodao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:26