Ivo Karlović / EPA-EFE-FOTO: EPA/JASON SZENES
21/02/2024 u 09:40 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivo Karlović objavio kraj profesionalne karijere

Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podijelim svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva sa novim generacijama tenisera - rekao je hrvatski teniser

Hrvatski teniser Ivo Karlović odlučio je da završi profesionalnu karijeru. Karlović, koji važi za jaednog od najboljih servera svih vremena, poslednji meč odigrao je na Ju-Es openu 2021. godine, kada je u prvom kolu ispao od Andreja Rubljova. Svoju odluku o povlačenju, Karlović će saopštio putem društvene mreže „X“, gdje je između ostalog napisao:

- Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim da objavim svoje povlačenje. Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio da prevladam. Želeo bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprineli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podijelim svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva sa novim generacijama tenisera – napisao je Karlović, kojem je najbolji plasman u karijeri bilo 14. mjesto na ATP listi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 20:13