Новак Ђоковић / - Фото: ЕПА
14/01/2022 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Који су наредни кораци за Новака Ђоковића?

Уколико се Ђоковић не буде жалио, он ће бити депортован одмах и у оба случаја му пријети трогодишња забрана уласка у Аустралију, али она није обавезна већ се може мијењати у складу са одлуком Суда у Мелбурну

Министар за имиграције у аустралијској влади Алекс Хок искористио је дискреционо право и поништио визу најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу „јер је то у јавном интересу“, али српски тенисер и даље има право да се жали на одлуку и потенцијално наступи на Аустралијен опену.

Професорка на Универзитету Новог Јужног Велса у Сиднеју, др Џанина Баји, изјавила је да српски тенисер може да тражи да суд прегледа одлуку министра.

- Реално је да, уколико не дође до неке грешке у правном процесу или ако одлука нема упоришта, да су шансе господина Ђоковића да се успјежно жали на одлуку министра Хока веома мале -  каже др Баји, преноси Н1.

Дописник „Сиднеј морнинг хералда“ и „Ејџа“ за иностране послове Ентони Галовеј каже да је министар имао права да не жури са одлуком о укидању визе, али и да Ђоковићев правни тим може да се жали да министар није на прави начин у обзир узео информације којима располаже.

Уколико до жалбе дође, на суду ће процес поново водити судија Ентони Кели, који је првобитно пресудио у корист српског тенисера. Ђоковићев тим се нада да би све могло да буде завршено до недеље, како би освајач 20 ГС титула могао да наступи у првом колу у понедељак.

Уколико се Ђоковић не буде жалио, он ће бити депортован одмах и у оба случаја му пријети трогодишња забрана уласка у Аустралију, али она није обавезна већ се може мијењати у складу са одлуком Суда у Мелбурну.

Први гренд слем сезоне, на којем је Ђоковић требало да се бори за рекордну десету титулу, почиње 17. јануара. Први противник Ђоковићу који је одређен жребом је његов сународник Миомир Кецмановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:19