Novak Đoković / EPA-EFE-NEIL HALL
02/08/2023 u 13:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konors: Đoković najbolji, nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači

Legendarni američki teniser odgovorio na kritike navijača španskog i švajcarskog tenisera

Nekadašnji američki teniser Džimi Konors izjavio je da nikada nije rekao da Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal nisu sjajni igrači, prenosi "Sportskeda".

Konors je nedavno izjavio da Federer i Nadal ne mogu da budu najbolji igrači u svojoj eri zbog dominacije srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Legendarni američki teniser je odgovorio na kritike navijača Nadala i Federera.

"Oni su napravili takva pravila da su grend slemovi postali važna stvar. Znate ono ‘osvojio je mnogo grend slemova i zato je najbolji‘. Za mene, osvrćem se na svaki dan, svaki meč, svaki turnir, svaku godinu. Djeluje da se to promijenilo u posljednjih 15-20 godina, gde se sve vrti oko grend slemova i koliko puta ste ih osvojili", rekao je Konors u svom podkastu.

Konors tvrdi da nije želio da omalovaži švajcarskog i španskog tenisera, već ističe da je samo naglasio da je Đoković osvojio najviše grend slem turnira. Đoković je osvojio 23 grend slem trofeja, Nadal 22, a Federer 20.

"Ne kažem i nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači. Samo sam rekao da je tu sada novi momak na vrhu liste i to je sve. Ima najviše grend slemova u ovom trenutku. Nisam rekao da oni nisu sjajni igrači. Neću da kažem da jesu ili ako nisu. Oni jesu dobri igrači, a to su dokazali za ovih 15, 16, 17 godina i brojem osvojenih grend slemova. Samo sam rekao koliko je važan broj osvojenih grend slem trofeja", rekao je Amerikanac.

On je podsjetio da je Pit Sampras u jednom trenutku imao najviše osvojenih grend slem titula (14), ali ga je 2009. nadmašio Federer, koji je na kraju osvojio 20 trofeja.

"Federer je prestigao Samprasa, a to je značilo da je Švajcarac najbolji teniser svih vremena, jer je imao više osvojenih grend slem trofeja. Đoković sada ima 23 trofeja, što znači da je najbolji svih vremena", zaključio je Konors.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:08