Danka Kovinić puna sampouzdanja čeka Madrid / -FOTO: TWITTER
23/04/2023 u 20:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovinić: Moj nivo tenisa je bio visok

Pred najboljom crnogorskom teniserkom je sada nastup na turniru u Madridu

Titula na ITF turniru u portugalskom Oeirašu mnogo znači Danki Kovinić. Najbolja crnogorska teniserka imala je lošu američku turneju, bila je u krizi, ali je već na drugom turniru koji je odigrala na šljaci pokazala kvalitet, dobila pet mečeva i od sjutra će biti 57. igračica svijeta.

- Osjećam se sjajno. Moj nivo tenisa je bio visok, nisam imala uspona i padova, samo možda u prvom setu polufinala, kada očito nisam bila pripremljena za igru - kazala je Danka na konferenciji za novinare, podsjetivši da je prvi polufinalni set, u subotu protiv Sare Soribes Tormo izgubila 6:0.

Nakon otkazivanja turnira u Istanbulu u Oeirašu je igralo devet igračica iz top 100 na WTA listi. 

- Ne sjećam se kada sam osvojila turnir igrajući protiv ovako kvalitetnih i visoko rangiranih igračica. Bilo je teško, bilo je mnogo dobrih teniserki, zato je ovaj trofej još važniji. Da biste pobijedili takve rivalke morate da igrate od prvog momenta najbolje što možete, nema prostora da se igra sporije, sa oscilacijama…- naglasila je Danka.

Pred Dankom je sada nastup na turniru Premijer kategorije u Madridu, ali uz nju, kako je rekla, neće biti njena majka, koja ju je pratila u Oeirašu.

- Prvo WTA finale sam igrala kada je ona bila uz mene. Trenutno nemam trenera, važno je da bude neko uz mene, moja porodica, neko ko mi šalje pozitivnu energiju. Njena podrška je uvijek bila snažna i iskrena - kazala je Danka.

U Madrid stižu sve najbolje teniserke, ali Danka je sada puna samopouzdanja.

- U tenisu je svaka sedmica nova šansa. U Madridu su drugačiji uslovi, biće drugačije, imaću manje vremena da se prilagodim, ali dolazim sa samopouzdanjem. Zavisi i od žreba, ali osjećam se dobro na terenu i u igri. Spremna sam da se borim, ne samo u Madridu, već bilo gdje i protiv bilo koga - naglasila je Danka.

Igrala je tri finala na WTA turnirima, ali ih je izgubila.

- Sreća nije bila na mojoj strani. Nadam se da ću imati još šansi i da ću osvojiti WTA turnir tokom moje karijere - zaključila je Kovinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DANKA KOVINIĆ
16. april 2024 22:21