Novak Đoković bez premca / EPA-EFE-ALESSANDRO DI MARCO
31/12/2023 u 12:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marka: Đoković najbolji sportista svijeta u 2023. godini

Drugi je Maks Ferstapen, a treći Nikola Jokić

Srpski teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu 2023. godine u izboru španskog sportskog dnevnika "Marka".

- Bila je 2011. godina kad je Novak Đoković sa 24 godine bio na ivici da kompletira "grend slem" i da prvi prvi put objedini sve titule najvećih turnira. Osvojio je Australijan open, Vimbldon i Ju Es Open i nije uspio samo zato što je tu bio Rafael Nadal, da ga spriječi da trijumfuje na Rolan Garosu. Tokom 2023, 12 godina kasnije, Đoković je još jednom napisao svoje ime na tri od četiri grend slem pehara, što je uspijevao i 2011, 2015. i 2021. godine - piše "Marka".

List navodi da je Đoković "zaustavio sat" svojim pažljivim režimom treninga i ishrane.

- Dok pobjeđujem, igraću, upozorava Nole, koji ima dodatnu motivaciju da nastavi da dominira pred novom generacijom mladih ljudi koji bi mogli da mu budu djeca. Karlos Alkaras ove godine je spriječio Đokovićev "poker". Đoković je ušao u godinu sa jednim trofejom manje od Rafaela Nadala, a sad ima dva više od momka sa Baleara i četiri više od penzionisanog Rodžera Federera. Rafa se vratio na ATP Tur u Melburnu, tamo gdje Đoković želi da osvoji svoj 11. trofej. I zaslužio je pravo da bude nazvan najboljim u istoriji - navodi list.

Na drugom mjestu je šampion Formule 1 Maks Ferstapen, koji je dominantno osvojio titulu, pobijedivši u čak 19 od 22 trke "najbržeg cirkusa".

Nikola Jokić je na trećem mjestu kao sportista koji je bio najzaslužniji za osvajanje prve titule Denvera u NBA ligi, a bio je i MVP finalne serije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:04