Vondroušova šampionka / -FOTO:TWITTER/WIMBLEDON
15/07/2023 u 17:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Marketa Vondroušova: Ne znam ni ja kako sam ovo uradila

Čehinja nije igrala na prošlogodišnjem Vimbldonu zbog povrede šake

Marketa Vondroušova (24) je treća Čehinja sa pobjedničkim peharom na Vimbldonu. Prije nje slavile su Jana Novotna (1998) i Petra Kvitova (2011, 2014), ali je ona prva igračica koja nije bila nosilac, a osvojila je titulu.

- Nemam pravih riječi. Ovo je nevjerovatno. Čestitke Ons na divnom turniru, nadam se da ćeš jednog dana pobijediti na ovom turniru. Ti i tvoj tim radite nevjerovatne stvari. Imala sam prošle godine probleme u ovo vrijeme. Ne mogu da vjerujem da sam dogurala - kazala je Vondroušova na ceremoniji dodjele pehara.

Marketa nije igrala na prošlogodišnjem Vimbldonu zbog povrede šake.

- Ne znam ni ja kako sam ovo uradila. Povratak nije lak, nisam ni mogla mnogo da očekujem. Vjerovala sam da mogu ponovo da igram na ovom nivou. Hvala mom timu, divni ste, hvala i mojoj sestri koja je ovo doživjela jako emotivno i sada plače.

Mačke joj je čuvao suprug.

- Divno je, ovo nam je prva godišnjica braka, pa odmah titula na Vimbldonu, ne može ljepše. Divan osjećaj pobijediti, uživala sam ove dvije nedjelje, zahvalna sam svima i ponosna na ono što sam uradila.

O novim tetovažana je rekla:

- Rekao je trener da će uraditi on ako pobijedim, tako da je na njega red. Mislim da ćemo o tome razgovarati sjutra.

Imaće malo vremena da proslavi najveći uspjeh.

- Pašće poneko pivo u pabu. Umorna sam, bilo je to nekoliko napornih dana i hvala vam svima na podršci koju ste mi dali.

Na drugoj strani ponovo suze Žaber i jedan od najtežih poraza u karijeri.

- Nije mi lako. Moraću da gledam taj pehar i dalje samo na telefonu. Najbolniji trenutak, najteži poraz u mojoj karijeri. Čestitam Marketa i tebi i timu na nevjrovatnoj pobjedi. Ti si divna igračica, drago mi je da si pobijedila ovdje nakon toliko povreda i problema u karijeri. Biće mi težak dan, ali nema predaje, pokušavaću i dalje, doći ću i naredne godine - obećala je Tunišanka.

Šesta igračica svijeta je rekla da će pokušavati i dalje.

- Ovo je divan turnir, voljela bih da i dalje igram ovako dobro. Voljela bih da dođem jednog dana do titule. Hvala timu mom, vjerujem u vas i da će doći jednom i taj dan da zajedno podignemo ovdje titulu. Hvala vam što ste došli i što mi dajete energiju i podršku. Težak je put, tako je kako je, ali obećavam da ću jednom pobijediti na Vimbldonu - zaključila je Žaber.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:40