Rodžer Federer / - FOTO: EPA
21/09/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mekinro: Federer je najdivniji igrač koga sam ikada gledao

Pdluka Rodžera Federera da se penzioniše poslednjih dana jedna je od najvažnijih vijesti iz svijeta sporta

Svoj poslednji zvanični meč 41-godišnji Federer odigrao je 2021. na Vimbldonu, kada ga je u četvrtfinalu eliminisao Hubert Hurkač, a sada će nakon Lejver kupa otići u zasluženu penziju.

- Rodžere, svi znaju kakva si ti klasa. Volio sam da gledam kako igraš i da komentarišem tvoje mečeve – bila mi je privilegija da to radim. Ti si najdivniji igrač kojeg sam gledao na teniskom terenu…. A meni je idol nekada bio Rod Lever, tako da to govori mnogo. Hvala ti na svemu što si uradio, to je sve što mogu da kažem. Obožavao si ovaj sport, a mi smo svi to mogli da vidimo. Kada se setim toga, ja se naježim – bilo je veliko zadovoljstvo gledati te tokom 20 godina. Uvek si bio izuzetno fin, baš kao što i deluješ - kazao je legendarni Džon Mekinro.

Amerikanac je zatim dobio pitanje ko je najveći teniser svih vremena.

- Rodžer je najveći teniser svih vremena na travnatoj podlozi, najveći teniser svih vremena na tvrdoj podlozi je Novak Đoković, a najveći teniser svih vremena na šljaci je Rafael Nadal. Ne mislim da će iko više osvojiti 20 i više GS titula, kao njih trojica. Ali iskreno, nisam mislio ni da će njih trojica osvojiti toliko slemova - rekao je Mekinro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:22