Јирген Мелцер / - EPA-EFE
21/06/2021 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мелцер о Ђоковићу због ког је Новак 2010. размишљао да напусти тенис

Он jе jедноставно наjбољи и готово jе непобједив. Он се прилагођава, мијења своjу тактику и терен напушта као побједник, каже Мелцер

Новак Ђоковић је 2010. на Ролан Гаросу доживио један од најтежих пораза, у четвртфиналу турнира. Ривал му jе био Аустриjанац Jирген Мелцер, против коjег jе Новак имао предност 2:0 у сетовима.

Ипак, некако jе Србин изгубио наредна три и годинама касниjе признао да jе у тим моментима размишљао да одустане од тениса. Мелцер сада има само ријечи хвале за њега.

Наставио jе у истом ритму.

- Jедино му недостаjе гренд слем да се изjедначи са Рафом и Роџером. Ниво тениса коjи jе показао у полуфиналу и финалу jе био екстремно висок. Ниjе ништа дозвољавао. Хладнокрвно jе искористио прве шансе коjе jе добио и од Надала и од Циципаса. Против Циципаса jе губио 2:0, али послије осваjања трећег сета, било jе jасно свима коjи знаjу тенис као спорт да ће он вјероватно побиједити на краjу. Он jе jедноставно наjбољи и готово jе непобједив.

Мелцер jе потом говорио и о Ђоковићевоj менталноj снази.

- Он се много развио на том пољу. Ђоковић jедноставно зна да у сваком мечу постоjи пут до побједе и он га врло често нађе. Он се прилагођава, мијења своjу тактику и терен напушта као побједник. То га издваjа од осталих. Иако има своjе методе, он jе врло емотиван на терену и у правцу свог бокса. Али то му очигледно помаже и у овом тренутку све ради како треба - рекао jе Jирген Мелцер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:09