Новак Ђоковић / EPA-EFE - Фото: JAMES ROSS
14/01/2022 u 08:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар одлучио: Поново поништена виза Новаку Ђоковићу

Подсјећамо, Ђоковићу је по доласку у Аустралију укинута виза јер наводно није доставио довољно доказа за изузеће од обавезне вакцинације

Новаку Ђоковићу поново је поништена виза за улазак у Аустралију! Министар за имиграције Алекс Хок искористио је своје дискреционо право и укинуо је визу најбољем тенисеру свијета!

- Искористио сам своје право да поништим визу господину Новаку Ђоковићу, јер је тако у јавном интересу.

Одлука је донијета после наредбе Федералног суда 10. јануара 2022. године да се поништи првобитна одлука о укидању визе.

Донесећи ову одлуку, пажњиво сам размотрио информације које су ми доставили министарство унутрашњих послова, гранична полиција и господин Ђоковић.

Влада Скота Морисона је потпуно посвећена заштити граница Аустралије, нарочито у вријеме пандемије вируса корона.

Захваљујем званичницима министарства унутрашњих послова и граничне полиције који раде свакодневно у интересу Аустралије - наводи се у саопштењу, преноси Н1.

Претходно је поменуто да би оваква одлука министра значила депортацију, али и могућу забрану уласка у Аустраију у наредне три године.

Очекује се да правни тим српског тенисера уложи жалбу на ову одлуку министра. Адвокати 20-струког гренд слем победника надају се да би саслушање могло да се одржи током викенда и доврши у недељу, што би му омогућило Ђоковићу да одигра први меч на Аустралијан Опену против сународника Миомира Кецмановића.

Подсјећамо, Ђоковићу је по доласку у Аустралију укинута виза јер наводно није доставио довољно доказа за изузеће од обавезне вакцинације. Најбољи тенисер свијета жалио се Федералном суду, који је усвојио његову жалбу пошто је установљено да је првом рекету света ускраћена процедурална правичност.

Србин је потом ушао у Аустралију, а претходних дана припремао се за почетак гренд слема, који је освајао девет пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:55