Ђоковић и Надал можда неће ићи у Њујорк? / - Фото: Твитер
02/12/2021 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Надал: Да се не лажемо, Ђоковић ће освојити највише титула у историји

- Ђоковић је у најбољој позицији да постане играч са највише грен слемова у историји – рекао је Надал за Мувистар+ канал

Новак Ђоковић ће каријеру окончати као тенисер са највише освојених грен слем титула у историји, рекао је – његов вечити ривал Рафаел Надал!

Шпанац је тренутно изједначен са Новаком и Роџером Федером са по 20 мејџорса, а Рафа сматра да би било глупо и помислити да Новак није први фаворит од њих тојице да тај салдо и увећа, нарочито када се зна колико проблема са повредама имају он и Федерер.

- Ђоковић је у најбољој позицији да постане играч са највише грен слемова у историји – рекао је Надал за Мувистар+ канал.

- Да се не лажемо, Федерер и ја смо ту гдје јесмо, а Ђоковић игра добро и то у правом тренутку. То је реалност коју не можемо да игноришемо. Не знам шта се све може десити у наредних десетак мјесеци, али он је тренутно први фаворит – рекао је 13-струки освајач Ролан Гароса.

Надал је последњи од својих 20 слемова освојио 2020. на РГ, а ове године је наступио на само два – на АО га је елиминисао Циципас у четвртфиналу, а на РГ Ноле у полуфиналу.

А Федерер? Он је последњи пут славио у Мелбурну 2018. године, али не губи наду да ће се наредне сезоне вратити на Тур.

Дуго очекивано преузимање тениског примата од стране такозване „Нове генерације“ никако да дође, иако част „Велике тројке“ већ неко време брани само Новак.

Медведев, Зверев и Циципас дошли су надомак врха и неколико пута помрсили рачуне Ђоковићу, али ниједан од њих још није ни близу да достигне конзистентост у форми и освајању турнира која деценију и по краси Нолета, Рафу и Роџера (или је красила у случају друге двојице)

Надал вјерује да "нова генерација" више не треба да се назива тако.

- Нису они више „нова генерација“, не могу вјечно то да буду. Игачи попут Медведева, Зверева и Циципаса су већ садашњост, тренутна генерација – сматра Надал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:12