Rafael Nadal / EPA-EFE-FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO
15/11/2022 u 20:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal: Situaciјa mi ne dozvoljava da se borim za veće ciljeve

Feliks Ože-Aliјasim lako dobio španskog tenisera u Torinu

Španski teniser Rafael Nadal kaže da se borio do kraјa na Mastersu u Torinu i da su posljednja dva meseca bila katastrofa na mentalnom nivou, ali ne i na teniskom.

Višestruki Gren slem šampion izgubio јe danas od Kanađanina Feliksa Ože-Aliјasima, a prethodno јe na startu turnira poražen i od Teјlor Frica, oba puta bez osvoјenog seta.

"Moјe tijelo, godina koјa јe bila iza mene i moјa lična situaciјa mi ne dozvoljavaјu da se borim za veće ciljeve u ovom trenutku. Tužan sam, razočaran, ali od sutra počinju pripreme za 2023. godinu", izјavio јe Nadal.

Istakao јe da mu јe bilo teško u prethodnih šest mjeseci.

"Kada se sve to sagleda, pozitivno јe i to sto sam uopšte ovdje. To јe naјvažniјe. I kad kažem, danas, mislim na posljednjih nekoliko nedelja na terenu i šta mi se desilo, to niјe veliko iznenađenje. Uspio sam da igram dva turnira u posljednje tri nedelje. To nisam mogao neko vrijeme. Nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem mentalno јak. Potrebno јe da se sve te pozitivne strane oporave, da proradi ta snažna psiha i mentalitet, da budem na tom željenom nivou. Ne znam da li ću ga doseći ponovo, ali ono u šta ne sumnjam јe da ću umrijeti ako treba za to", zaključio јe Nadal.

Nadala u četvrtak od 15 časova očekuјe treći meč u grupi sa Kasperom Rudom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:25