Rafael Nadal definitivno propušta Rolan Garos / EPA-EFE-CATI CLADERA
18/05/2023 u 16:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal završio sezonu - 2024. godina posljednja u karijeri

Španac nije u stanju da se takmiči, ali vjeruje da će biti spreman za narednu sezonu

Sada je ozvaničeno - Rafael Nadal potvrdio je da neće igrati na ovogodišnjem Rolan Garosu zbog nedovoljno zaliječene povrede kuka, a 2024. godina biće mu posljednja u karijeri. To je Nadal saopštio na konferenciji za novinare. Ujedno, za njega je ova sezona vjerovatno završena.

- Oporavak od povrede koju sam zadobio u Australiji nije prošao kako sam očekivao. Brojne ciljeve nisam mogao da ostvarim od tada, tako da je nastup na Rolan Garosu nemoguć. S obzirom na to da svi znate koliko mi taj turnir znači, jasno vam je koliko je ovo teška odluka za mene. Nemam namjeru da igram u narednih nekoliko mjeseci - rekao je Nadal na početku konferencije.

Otkad je osvojio svoju prvu titulu u Parizu 2005. godine, Nadal se nijednom nije prije turnira povukao sa Rolan Garosa, osim 2016. godine kada je zbog povrede morao da odustane uoči trećeg kola. Nadal je 14 puta osvajao Rolan Garos, a sada nije igrao od januara i drugog kola Australijan opena. Plan mu je da se igra naredne godine.

- Nisam trenutno u stanju da se takmičim, nije to moguće. Probaću da se oporavim narednih mjeseci, neću određivati datum kada bi trebalo da se vratim na teren. Kada budem fizički spreman, krenuću ispočetka. Moglo bi da se desi da na kraju godine, recimo, zaigram u Dejvis kupu. I da spreman dočekam početak naredne sezone. Mislim da će to biti moja posljednja godina u karijeri - istakao je Nadal. 

Vjeruje osvajač 22. grend slem titule da će moći da igra sledeće sezone.

- Ako bih sada nastavio da igram, onda sledeće godine ne bih mogao. Neću igrati narednih mjeseci, ne idem na Rolan Garos, ali stoji moja namjera da naredne godine budem na terenu. Želim da sa terena odem u penziju, da kažem zbogom onima koji su me podržavali. Ovo je važna pauza da bih mogao ponovo da se borim za grend slem trofeje - poručio je Nadal. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RAFAEL NADAL
17. april 2024 12:29