Ђоковић / -Фото: Мина
26/08/2021 u 09:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ноле из Црне Горе пошао за Њујорк: Имао сам сјајно љето

Тениска легенда сада тренира за УС Опен, последњи гренд слем у сезони

Српски тениски ас Новак Ђоковић налази се у Њујорку гдје се припрема за УС Опен, последњи гренд слем у сезони.

Ноле је последњи меч одиграо прије више од три седмице када је у полуфиналу Олимпијских игара изгубио од Александра Зверева после велике борбе.

Тај пораз је доста лоше утицао на најбољег тенисера свијета који се после учешћа на Играма у Токију запутио на одмор, гдје су му поред породице, друштво правили најбољи другови - Виктор Троицки и Јанко Типсаревић.

Новак је и тренирао мало у Црној Гори, а пуном паром је наставио и када је стигао у Њујорк, гдје тренира са Поспишилом, али и осталим тенисерима који су стигли у Велику јабуку.

Ђоковић је истакао да је имао доста одмора, те да је скоро мјесец дана прошло од последњег меча, па и да се ужелио тениса.

- Имао сам много одмора, баш доста за тенисера. Било је три и по недјеље од последњег меча. Навикли смо на то. Тенис се игра кроз цијелу годину, а нисмо имали много одмора посебно у олимпијској години. Имао сам сјајно љето, доста ме је исцрпјело, али не могу да се жалим- казао је Ђоковић за ЕСПН.

Ноле ће у Њујорку покушати да комплетира календарски гренд слем, што нико није радио од Рода Лејвера 1969. године.

- Имао сам најбољу сезону што се тиче гренд слемова и надам се да могу да то крунишем са још једним тријумфом- поручио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:24