Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
28/05/2022 u 09:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак: Чуо сам за нову Владу Аустралије, волио бих да се вратим тамо

Новак Ђоковић на Ролан Гаросу игра у одличној форми и догурао је до осмине финала

Српски ас је након побједе над Аљазом Беденеом одговарао на питања новинара, а највише их је занимала ситуација од зимус када је Ђоковић због невакцинисања депортован из Аустралије.

Новака је посебно обрадовала вијест да су сви људи из имиграционог центра гдје је он био пуштени.

- Ако jе то тачно, веома ми jе драго, зато што jе све то за њих било jако тешко, посебно за оне коjи су тамо били девет година. Jа сам остао три недјеље, не могу ни да замислим како jе провести девет година. Нису урадили ништа погрешно. Не разумијем зашто, али ако сам успио барем мало да бацим свјетло на ту ситуациjу, драго ми jе, зато што сам им дао шансу у другоj земљи. Не знам да ли су неки од њих остали у Аустралиjи или не, али знам да jе Али, момак са коjим са комуницирао, отишао у Америку. Видио сам те фотографиjе. Било ми jе драго, а он jе срећан, зато што ће живјети слободно. Потцјењуjемо слободу. Док стварно то не доживиш, немаш поjма какав jе то осјећаj када ти одузму слободу - изjавио jе Новак Ђоковић, преноси Спорт клуб.

Аустралиjа има нову владу, да ли ће се Новак вратити на Аустралиjан опен 2023. године?

- Што се тиче Владе Аустралиjе, да, чуо сам вијести, али не знам ништа о моjоj визи – да ли ће ми бити враћена, да ли ће ми дозволити да се врати у Аустралиjу. Желио бих да одем и играм Аустралиjан опен. Ако добиjем шансу да се вратим у Аустралиjу и на мјесто гдје сам остварио наjвеће успјехе на Грен слему у кариjери. Заиста бих то волио - закључио jе наjбољи тенисер свијета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:56