Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
09/09/2021 u 07:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак Ђоковић после преокрета срушио Матеа Беретинија

Са изузетком првог сета било је то убједљиво најбоље Новаково издање у досадашњем дијелу турнира у Њујорку

Новак Ђоковић је стигао на двије побједе до титуле на УС опену и до календарског грен слема. Први рекет свијета сломио је у четвртфиналу отпор Италијана Матеа Беретинија и после изгубљеног првог сета славио 5:7, 6:2, 6:2, 6:3. За мјесто у свом деветом финалу на УС опену Србин ће одмјерити снаге са Александром Зверевом.

Са изузетком првог сета било је то убједљиво најбоље Новаково издање у досадашњем дијелу турнира у Њујорку. Од средине другог дијела играо је готово без грешке и трећи пут ове године на највећим турнирима био је бољи од Италијана.

У првом сету виђена је велика борба. Овај дио игре је трајао 77 минута. Обојица су пропустили по неколико брејк лопти. Новак се доста мучио на свој сервис. Попустио је у 11. гему када је Беретини одиграо сјајан форхенда после Ђоковићевог изласка на мрежу. Направио је Италијан брејк и на свој сервис повео 1:0 у сетовима.

Није то поколебало Новака. Као да је добио нову снагу и заиграо боље. Од тренутка када је направио брејк у четвртом гему, све се окренуло на његову страну. Смањио је број грешака, а сјајним кретањем и прецизним ударцима са основне линије пореметио је Беретинија. Лако је стигао до изједначења у сетовима.

Исти тренд се наставио и у трећем дијелу, с тим што је брејк стигао већ у другом гему. Први рекет свијета је играо без грешке. Покушавала је публика да врати Беретинија у меч, али није било помоћи. Новак је цртао по терену и још једним брејком у осмом гему долази до вођства од 2:1 у сетовима.

Четврти сет је већ било јасно шта ће се догодити. Беретини више није знао шта да ради. Ђоковић по рецепту из трећег сета прави брејк у другом гему и рутински приводи меч крају уз бриљантно издање.

Први рекет свијета ће у полуфиналу одиграти десети јубиларни меч против Зверева. Тренутни скор је 6:3 за Новака. Ове године су играли два пута. Ђоковић је побиједио на Аустралијан опену, док је Њемац био успјешнији у полуфиналу недавно завршених Олимпијских игара у Токију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:55