Мурал Ђоковића у Никшићу / - Фото: Приватна архива
27/08/2021 u 18:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак Ђоковић предложен за почасног грађанина Никшића

Jедан од наjбољих тенисера у историjи свиjета Новак Ђоковић предложен jе за почасног грађанина Никшића, о чему ће се одборници изjаснити на наредноj сjедници локалне Скупштине 10. септембра.

Предсjедник никшићке Скупштине, Немања Вуковић рекао jе агенциjи Мина да jе предлог за Ђоковића дала Комисиjа за додjелу jавних признања, коjа jе формирана на претходноj сjедници Скупштине,

- Вjеруjем да ће одборници изгласати да наjбољи тенисер свиjета, jедан од наjбољих спортиста у историjи и велики хуманиста буде почасни грађанин - рекао jе Вуковић.

Први човjек никшићке Скупштине рекао jе да се и лично радуjе да Ђоковић, коjи jе пориjеклом из Никшића, а коjи jе вансериjским талентом, радом и одрицањем постигао спортске резултате за памћење, буде проглашен за почасног грађанина.

Ђоковић jе добитник и наjвећег општинског признања Награде ослобођенjа Никшића 18. септембар коjа му jе додиjељена 2015.

Предлог за додjелу Награде ослобођења поднио jе Тенис клуб Никшић, а у образложењу jе било наведено да Ђоковић вуче кориjене са ови простора и да jе jош као дjечак своjе прве тениске триjумфе остваривао и у Никшићу на отвореним првенствима, коjе су организовали деведесетих година.

Из Тенис клуба су тада навели и да се jош у дjетињству видио изузетан таленат Ђоковића, коjи jе успио да испише нове странице свjетског тениса и докаже свим младим људима да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансериjски резултати и достиже прво место на свjетскоj листи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:06