Novak Đoković / - FOTO: EPA-EFE/KIERAN GALVIN
22/11/2022 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak: Ne osjećam se umorno i iscrpljeno kao što se osjeća većina mojih rivala

Srpski teniser Novak Đoković godinu je završio na petom mjestu i osvajanjem Završnog mastersa u Torinu

Novak ej u razgovoru za "Kurir" rezimirao završenu sezonu u kojoj nije mogao da nastupi na Australijan i US openu zbog zabrana.

- Završetak sezone nije mogao biti bolji. Doživio sam samo jedan poraz nakon Vimbldona u finalu Pariza, a od tada, samo pobjede. Trijumfovao sam u tri od četiri turnira u dvorani na kojima sam učestvovao; inače sam često bilježio uspjehe na turnirima u dvorani tokom svoje karijere. Uslovi su mi odgovarali, i pronalazio sam svoj najbolji tenis upravo u ovim okolnostima - počinje Novak.

- Ne osjećam se onako umorno i fizički iscrpljeno kao što se možda osjeća većina mojih rivala na kraju ove sezone s obzirom na to da nisam igrao toliko turnira na kojima su oni nastupali. Svježije sam završio ovu sezonu, ali sam mentalno i emotivno dosta iscrpljen na njenom kraju. Ako je do tenisa, svaki turnir ovog ranga izvlači dosta iz tebe i zahtijeva mnogo energije na svakom nivou. Uz to, ova godina je bila toliko zahtjevna, neobična i čudna, i mene i moje najbliže ljude je dosta iscrpila - kazao je Novak.

- Radujem se odmoru u narednih nekoliko nedjelja, ali ni za to neću imati puno vremena jer bi već uskoro trebalo da počnem pripreme za Australiju. Sjajna je vijest da sada znam da ću tamo nastupati. Veoma mi odgovara i uvijek sam nastojao da imam jasnoću u svom rasporedu, da znam gdje i šta igram, jer se na taj način bolje pripremam za naredne turnire i sezonu uopšte.

- Nažalost, tu izvjesnost nisam mogao da imam tokom ove sezone u više navrata - jer sam u velikoj neizvjesnosti dosta čekao informacije o tome da li ću moći da nastupam na turnirima u Australiji i Americi. Srećom, sada toga nema, barem kada je Australija u pitanju - srećan je zbog toga Đoković.

- Što se tiče planova za narednu sezonu, veoma dobro znam šta mi je cilj, a znate ga i vi. Između ostalog, tamo sam devet puta osvajao titulu. Osjećam se odlično, pripremiću se najbolje što mogu i pokušati da otpočnem sezonu u Australiji na način koji je važio za veći dio moje karijere, pa ćemo onda vidjeti šta ide posle - kazao je Srbin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:26