Новак Ђоковић / EPA-EFE - Фото: ALESSANDRO DI MARCO
15/02/2022 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђоковић: Имам право избора, спреман сам да жртвујем Вимблдон и Ролан Гарос

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић још једном је поновио да би вакцинација против коронавируса морала да буде слобода избора сваког човјека

Српски ас је у ексклузивном интервјуу за Би-Би-Си казао да не жели да га било ко приморава на вакцинацију и да би у том случакју био спреман да жртвује и трофеје.

- То jе циjена коjу сам спреман да платим. Никада нисам био против вакцинациjе, примио сам их као диjете, али сам увиjек подржавао слободу избора шта стављате у своjе тиjело. Принципи доношења одлука о мом тиjелу су важниjи од било коjе титуле или било чега другог. Покушавам бити у складу са своjим тиjелом колико jе год то могуће - одговорио jе Ђоковић на питање да ли би жртвовао учешћа на Грен слемовима као што су Вимблдон и Ролан Гарос.

Новак је након тога причао и о дешавањима у Аустралији.

- Заиста сам био разочаран и тужан начином на коjи се све завршило по мене у Аустралиjи. Грешка у визноj декаларациjи ниjе намjерно направљена. То су прихватили и потврдили савезни суд и сам министар у Министарству за имиграциjу у Аустралиjи. Оно што мало људи зна jесте да jа нисам депортован из Аустралиjе на основу тога што нисам вакцинисан или сам прекршио нека правила. Све jе то заправо одобрено. Разлог због чега сам депортован из Аустралиjе jесте таj што jе министар за имиграциjу искористио своjе дискреционо право да ми поништи визу на основу перцепциjе да бих могао да створим неки антиваксерски осjећаj у земљи или граду, с чиме се потпуно не слажем - рекао jе Ноле.

Српски ас ће од 21. фебруара учлествовати на турниру у Дубаију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:14