Novak Đoković / - FOTO: EPA
21/03/2023 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novak o neigranju u SAD: Ne kajem se, to bi me sputavalo i činilo da živim u prošlosti

Srpski teniser Novak Đoković nije nastupio na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju jer mu je zabranjen ulazak u SAD zbog nevakcinisanosti protiv koronavirusa

Novak je u intervjuu za CNN kazao da s ene kaje zbog svojih postupaka i izbora.

- Ne, ne kajem se. U životu sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti, a ja to ne želim da radim. Takođe, ne želim da živim previše u budućnosti. Želim da budem koliko u sadašnjem trenutku, ali naravno da razmišljam o budućnosti i hoću da stvaram bolju budućnost. Zato čestitam Alkarazu, apsolutno zaslužuje da se vrati prvo mjesto - rekao je Đoković, prenosi Nova.rs.

Imao je dosta uspjeha na američkom tlu Novak i zbog toga mu je pomalo i žao zbog ovakvog raspleta.

- Šteta što nisam mogao da igram u Indijan Velsu u Majamiju, volim te turnire. Imao sam dosta uspjeha tamo, ali u isto vrijeme, to je svjesna odluka koju sam donio i znao sam da uvijek postoji mogućnost da ne odem. Nadam se da će to trenutno stanje ili situacija promijeniti kasnije ove godine za US Open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu.

Podsjetio se Novak i poraza od ruskog tenisera Danila Medvedeva u finalu US Opena 2021, godine kada je poražen u tri seta.

- Stvarno želim da igram tamo, želim da budem tamo. Zapravo sam imao, 2021. godine kada sam izgubio u finalu od Medvedeva, vjerovatno jedan od najboljih trenutaka koje sam ikada imao sa publikom u Njujorku. Imao sam sreću da pobijedim na tom turniru tri puta, i da igram mnogo finala. Iako sam izgubio taj meč, dobio sam mnogo ljubavi i poštovanja od ljudi i želim da se vratim i želim da se ponovo povežem sa tamošnjom publikom. Dakle, to je nešto čemu se radujem i nadam se da će se to dogoditi - završio je Đoković za „CNN“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:57