Đoković dobio tortu na poklon / EPA-EFE-SALVATORE DI NOLFI
22/05/2024 u 21:00 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Novakova rođendanska pobjeda

Najbolji teniser svijeta izborio plasman u četvrtfinale turnira u Ženevi

Novak Đoković pobjedom nad Janikom Hafmanom sa dva puta po 6:3 u meču osmine finala turnira u Ženevi proslavio je 37. rođendan.

U meču koji je prekinut na sat vremena zbog kiše, najbolji teniser svijeta opravdao je ulogu favorita, iako je u drugom setu gubio sa 3:0. Međutim, onda je podigao nivo igre i nanizao šest gemova za trijumf u prvom međusobnom duelu protiv njemačkog tenisera.

Đoković je na kraju od organizatora dobio i tortu i rođendansku pjesmu, a sjutra će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Denis Šapovalov – Talon Grikspor.

Novak je na ovom turniru došao i do brojke 1.100 pobjede na ATP turu i tako postao treći igrač u open eri, koji je ostvario taj podvig. Srpski as se tako pridružio Džimiјu Konorsu i Rodžeru Federeru.  Konors  je ostvario sa 1.274 trijumfa i 282 poraza, dok Federer ima 1.251 pobjedu i 275 poraza.

- Ključ je bio rođendan. Rođendan ne bi bio isti  da nisam dobio ovaj meč. Lijepo je biti ovdje prvi put na turniru, tu je moja porodica koja došla da me podrži, tetka, stric, i rođaci. Dobio sam kvalitetno vrijeme i na  terenu i van terena. Zahvalan sam svima koji su došli i hvala i zbog pjesme. To me dirnulo i veoma sam srećan što sam sve to dobio na ovaj poseban dan - rekao je Đoković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 13:04