Пенг Шуаји / - фото: EPA-EFE
18/11/2021 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављен мејл Пенг Шуаји, из WTA не вјерују да је то она

Кинескиња још није ступила у директну комуникацију са људима из WTA

Кинеска тенисерка Пенг Шуаjи и даље ниjе ступила у директну комуникациjу са било ким из кровне организациjе женског тениса, а „China Global Television Network” обjавио jе меjл коjи jе она, наводно, послала Стиву Саjмону, првом човјеку WТА.

Пенг jе прије неколико недјеља обjавила оптужбу о силовању против бившег кинеског замјеника председника владе Џанга Гаолиjа, а након тога jоj се изгубио сваки траг.

Телевизиjа повезана са кинеском владом обjавила jе сада писмо у коjем тенисерка тврди да jе добро и да су претходне оптужбе о силовању неистине.

Поздрав свима, ово jе Пенг Шуаjи. Везано уз недавне вијести на службеноj страници WТА, садржаj нисам ни потврдила ни верификовала, те jе он обjављен без мог пристанка. Вијести из те обjаве, међу коjима и она о оптужби за силовање, нису истините. Нисам нестала и на сигурном сам. Одмарам се код куће, све jе у реду. Хвала jош jедном што бринете о мени. Ако WТА обjави jош вијести о мени, молим вас да их провјерите са мном и да их не обjављуjете без мог пристанка. Као професионална тенисерка, захваљуjем свима на бризи и порукама. Надам се да ћу и даље промовисати кинески тенис ако добиjем прилику у будућности, надам се да ће бити све бољи и бољи – стоjи у поруци.

Убрзо након тога огласио се и председник WТА, Стив Саjмон.

Данашња изjава обjављена од стране кинеског државног медиjа око Пенг Шуаjи подиже моjу бригу о њеноj сигурности. Тешко ми jе да повјеруjем да jе она заправо написала меjл коjи смо добили и коjи jоj се приписуjе. Пенг Шуаjи jе показала неизмјерну храброст описуjући оптужбе сексуалног напада према њоj, од стране бившег члана кинеске владе. WТА и остатак свијета желе независни и провјерени доказ да jе сигурна. Покушао сам да jе контактирам неброjено пута преко различитих начина комуникациjе, али нисам успио –  рекао jе, између осталог, Саjмон.

Броjне тенисерке и тенисери апелуjу на друштвеним мрежама да се истражи гдје jе Кинескиња.

Тридесепетогодишњакиња jе обjавила оптужбу за силовање на друштвеноj мрежи Weibo, коjе се догодило прије три године, а та jе обjава затим цензурисана.

Џанг Гаоли (75) jе био замјеник предсједника владе између 2013. и 2018. године.

Пенг Шуаjи jе била 2014. године наjбоља тенисерка на WТА листи у конкуренциjи парова, освоjила jе Вимблдон 2013. године и Роланд Гарос 2014. године.

(Спорт клуб)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:00