Новак Ђоковић / - Фото: Твитер/Ђоковић
12/06/2022 u 19:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обрт би могао да се деси: Ако Вимблдон врати Русе и Бјелорусе Новак ће поново бити први

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) одлучила је да укине бодове Вимблдону због суспензије руксих и бјелоруских тенисера и тенисерки

Предсједник АТП-а Андреа Гауденци, изjавио jе да би та организациjа вратила бодове Вимблдону и скинула казну уколико Руси и Бјелоруси буду могли да играjу на том Грен слему.

То би значаjно утицало и на Новака Ђоковића jер би био у прилици да брани своjих 2000 бодова коjе jе зарадио освоjивши прошле године титулу.

- Познат jе разлог због коjег смо уклонили бодове са Вимблдона. То jе ствар поштеног односа и тога да нема дискриминациjе као одговор на унилатералну одлуку Вимблдона коjу не сматрамо исправном. Таква одлука требало jе да се донесе колективно, уз консултациjе свих седам фактора у тенису - обjаснио jе Гауденци и додао:

- Били би веома срећни да вратимо бодове Вимблдону. Руски и бјелоруски тенисери су рекли да су спремни да потпишу изjаве да нико од њих ниjе за рат - рекао је Гауденци, преноси Курир.

У том случаjу све би ишло у корист Новака.

Руси и Бјелоруси би потписали, Вимблдон би их пустио да играjу, АТП би вратио бодове Вимблдону, Новак би могао да их брани и не би му се само одузели као што jе сада случаj, те би могао да се врати на прву позициjу уколико одбрани трофеj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:34