Наоми Осака / EPA-EFE - DAVE HUNT
17/06/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осака неће на Вимблдон, Надал прескаче и Олимпијске игре

Шпанац као разлог одустајања навео мало времена за одмор

Друга тенисерка свијета Наоми Осака неће учествовати на Вимблдону.

Наоми неће играти на Вимблдону. Потребно jоj jе да вријеме проведе са породицом и приjатељима. Биће спремна за Олимпиjске игре и радуjе се што ће играти пред домаћим навиjачима – наводи се у саопштењу Осакиног тима.

Раније данас је Рафаел Надал објавио да неће наступити на Вимблдону, али ни на Олимпиjским играма.

Здраво свима, ријешио сам да не учествуjем ове године на Вимблдону и Олимпиjским играма. То никада ниjе лака одлука, али пошто сам послушао своjе тијело и разговарао са тимом, схватам да jе то права одлука – написао је Надал и додао: – Циљ jе да продужим кариjеру и да наставим да радим оно што ме чини срећним, да се такмичим на наjвишем нивоу и да наставим да се борим за професионалне и личне циљеве.

Кратка пауза између Ролан Гароса и Вимблдона утицала jе на одлуку Шпанца.

Чињеница да имамо само двије недјеље између Гароса и Вимблдона учинила jе да мом тијелу не буде лако да се опорави послије увијек захтјевне сезоне на шљаци. Иза мене су два мјесеца великих напора и овом одлуком желим да се фокусирам на средњорочне и дугорочне стазе. Спортска превенциjа било каквих нежељених ствари у мом тијелу веома jе важан фактор у овоj фази моjе кариjере, како бих могао и даље да се борим на наjвишем нивоу за титуле – објаснио је Надал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:28