Arij Mutabagani / -FOTO: SAUDI GAZETTA
04/04/2024 u 14:53 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rijad u naredne tri godine domaćin WTA finala

Sporazum sa Saudijskom teniskom federacijom će ponuditi rekordnu novčanu nagradu od 15,25 miliona dolara na WTA finalu 2024. godine sa daljim povećanjem

Rijad (Saud-ijska Arabija) biće domaćin naredna tri izdanja WTA finala od 2024. do 2026. godine, nakon što je u četvrtak objavljen novi sporazum između WTA i Saudijske teniske federacije.

Finale koje se završava sezone 2024. održaće se između 2. i 9. novembra, u kojem će učestvovati osam najboljih singlova i dubl timova.

Sporazum sa Saudijskom teniskom federacijom će ponuditi rekordnu novčanu nagradu od 15,25 miliona dolara na WTA finalu 2024. sa daljim povećanjem u 2025. i 2026. godine.

Partnerstvo će, takođe, podržati šire investicije u budući razvoj i rast ženskog tenisa, uključujući i planove WTA da poveća globalnu bazu obožavatelja za ženski tenis kroz povećanje ulaganja u marketing, digitalno i angažovanje navijača.

Izbor Rijada da bude domaćin WTA finala se zasniva na prisustvu WTA više od 20 godina na Bliskom istoku.

Partnerstvo dolazi u vreme značajnog rasta sporta u Saudijskoj Arabiji, sa ukupnim nivoom učešća više nego utrostručenim od 2015. godine na skoro 50%.

- Dovođenje WTA finala u Rijad je uzbudljiva nova prilika za nas i pozitivan korak za dugoročni rast ženskog tenisa kao globalnog i inkluzivnog sporta. Impresionirani smo posvećenošću koju je Saudijska teniska federacija pokazala da razvija sport na svim nivoima, i nema sumnje da igrači i navijači mogu da se raduju događaju svjetske klase u Rijadu kao finalu 2024, 2025. i sezone 2026. godine - rekao je Stiv Sajmon, predsjednik i izvršni direktor WTA

- Domaćinstvo WTA finala je apsolutno ogromno za budućnost tenisa u Saudijskoj Arabiji i za razvoj sporta uopšte, posebno među našim mladima. I to je u potpunosti naš fokus, da inspirišemo buduće generacije igrača i slavimo ženski tenis. Želimo da im pomognemo da vjeruju da i oni pripadaju centralnom terenu, jer gledanje znači vjerovati. Kroz turnir imamo potencijal da osnažimo snove miliona mladih ljudi koji gledaju u svjetlu budućnost i svijet novih mogućnosti - istakla je Arij Mutabagani, predsjednica Saudijske teniske federacije i prva izabrana predsjednica bilo koje sportske federacije Saudijske Arabije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:40