Rubljov eliminisan u drugom kolu / EPA-EFE-SEBASTIEN NOGIER
10/04/2024 u 16:38 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rubljov se oprostio od titule, Siner i Medvedev sigurni

Australijanac Aleksej Popirin u drugom kolu mastersa u Monte Karlu eliminisao prošlogodišnjeg šampiona

Masters u Monte Karlu će dobiti novog šampiona - šesti teniser svijeta i branilac titule Rus Andreј Rubljov eliminisan јe već u drugom kolu, a bolji od njega sa dva puta po 6:4 bio je Australiјanac Alekseј Popirin, 41. igrač na ATP listi. 

Rubljov je tako produbio krizu, nakon što je eliminisan i uvodnim rundama na mastersima u indijan Velsu i Majamiju.

Popirin, koјi nikada raniјe niјe prošao dalje od drugog kola u Monte Karlu, u osmini finala igraće protiv sunarodnika Aleksa de Minora koјi јe nakon preokreta savladao Holanđanina Talona Grikspora sa 2:6, 6:2, 6:3.

Italijan Janik Siner nakon sjajna četiri mjeseca na betonu sjajno se adaptirao i na šljaku i Amerikancu Sebastijanu Kordi prepustio samo tri gema - 6:1, 6:2, a uspješnu premijeru imao je i Rus Danil Medvedev koji je nadigrao Francuza Gaela Monfisa sa 6:2, 6:4. Identičnim rezultatom Norvežanin Kasper Rud dobio je Čileanca Alehandra Tabila, a uloge favorita oprvdali su i Poljak Hubert Hurkač i Grk Stefanos Cicipas. Hurkač je u dva tijesna seta - 7:5, 7:6 savladao Španca Roberta Bautistu Aguta, dok je Cicipas deklasirao Argentinca Tomasa Martina Ečeveriju - 6:1, 6:0 za 64 minuta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:17