Holger Rune / - SHUTTERSTOCK
24/04/2023 u 14:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rune nema vozačku dozvolu, pa poklanja automobile osvojene na turniru

Imam dva sportska automobila, ali još nisam dobio vozačku dozvolu. Na mojoj je listi, ali oduzima mnogo vremena - rekao je Danac za Bild

Danski teniser Holger Rune ima neobičan problem koji proističe osvajanjem turnira, a od velike je koristi članovima njegove porodice.

Naime, on je u finalu turnira u Minhenu dobio Botika van de Zandshulpa 6:4, 1:6, 7:6.

Pored novčane nagrade, dobio je i električni automobil koji proizvodi sponzor takmičenja. Zanimljivo je da je ovo drugi put kako je dobio automobil kao nagradu na turniru, ali takođe je javnost začudio podatak da Holger Rune još nema vozačku dozvolu.

- Imam dva sportska automobila, ali još nisam dobio vozačku dozvolu. Na mojoj je listi, ali oduzima mnogo vremena - rekao je Danac za Bild.

Iako još nema dozvolu, ne čuva automobile u garaži. Rune je darežljiv, pa će nekoga uskoro opet obradovati.  

- Pobjednički automobil od prošle godine  postao je porodični auto. Uglavnom ga vozi moj otac. Mislim da će neko drugi iz porodice da dobije ovaj auto.

Holger Rune je izjednačio rekord Novaka Đokovića i Endija Rodika po broju plasmana u finale prije 20. rođendana. Novak i Endi, a sada i mladi Holger, su da 20. rođendana upisali sedam finala.

Najviše finala do 20. rođendana imao je Rafael Nadal, čak 18. Iza njega su Karlos Alkaras sa 11, koliko ima i bivši broj jedan, Australijanac Lejton Hjuit.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:10