Polufinale na programu u petak / -FOTO: TWITTER/USOPEN
06/09/2023 u 07:45 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

US Open: Šelton zakazao polufinalni duel protiv Đokovića

Prvi put u karijeri mladi Amerikanac stigao do četiri najbolja na grend slemu

Mladi Amerikanac Ben Šelton biće rival najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću u polufinalu US Opena - u drugom četvrfinalu 47. igrač svijeta sa 6:2, 3:6, 7:6, 6:3 savladao je favorizovanog sunarodnika Frensisa Tijafoa.

Biće ovo 20-godišnjem Šeltonu prvo polufinale na Turu u karijeri, a nasuprot sebe imaće Đokovića, kome će ovo biti 13. samo na US Openu, gdje juri četvrtu titulu i ukupno 47. grend slem polufinale u karijeri.

Šelton je, inače, prvi server turnira sa najvećim brojem asova, ali i najbržim servisom koji je išao čak 239 kilometara na čas.

- Šelton je servirao bombe tokom turnira, kada tako servira teško je igrati protiv njega, još je i ljevoruk. Dobro je što imam dva dana slobodna, biću spreman - podvukao je Novak.

Polufinalni duel između Đokovića i 20-godišnjeg Amerikanca biće odigran u petak.

Preostala dva četvrfinala igraju se večeras, a snage će odmjeriti Danil Medvedev i Andrej Rubljov, te Karlos Alkaras i Aleksander Zverev.

Na turniru teniserki Čehinja Karolina Muhova ostvarila je svoj najbolji rezultat u karijeri na US Openu. Finalistkinja Rolan Garosa se plasirala u polufinale poslednjeg grend slema sezone pošto je posle 97 minuta pobijedila iskusnu rumunsku teniserku Soranu Kirsteu, 6:0, 6:3 i zakazala duel protiv Amerikanke Koko Gof.

Druga dva četvrfinalna duela igraju se večeras, a sastaće se Arina Sabalenka i Kinven Ženg odnosno Marketa Vondroušova i Medison Kiz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
US OPENBEN ŠELTON
02. maj 2024 11:32