Симон Кнежевић / - Фото: Приватна архива
26/03/2022 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Симон Кнежевић у синглу до четвртфинала, у дублу до полуфинала

Сезона 2020. за Симона Кнежевића, тенисер ТК „Никшић“, била је као из снова

Па подсјетимо, Европска тениска асоцијација званично је на крају те сезоне, прогласила Симона за кадета који је највише напредовао у 2020. години.

Кнежевић је те године освојио шест трофеја на турнирима под окриљем Европске тенсике асоцијације, три у синглу и три у дублу. Као награду за учињено, Симон је 2021. године, био гост најпознатије турске академије „ГД Тенис“, припремајући се у камповима у Египту и Турској.

Прошле године, Симон је имао доста проблема са повредама,а уз то је и прешао у старију јуниорску конкуренцију, па није наставио трофејни низ. Ипак, турска академија тениса није заборавила Симона, па је стигапо позив да и ове године буде њен гост током марта и априла. Кнежевић је по доласку у Турску, одмах наступио на турниру у Анталији за тенисере до 18 година, који је у календару Свјетске тениске федерације.

И, није погријешио. У синглу је забиљежио три побједе, од којих највећу тежину има она над шестим носиоцем, домаћин тенисером Керемом Озлијем. Млади никшићки тенисер у четвртфиналу је поражен од четвртог носиоца Казахстанца Данијела Рахматулајева. У пару са азарбејџанскимм тенисером Танмерланом Азизовом, Кнежевић је доспио до полуфинала, где их је зауставио италијанско-турски пар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:31